Een reisverzekering wordt meestal gezien als een uitgebreid pakket, bestaande uit verschillende soorten claims die financieel gedekt zijn. Tijdens een verblijf in het buitenland kunnen zich een aantal onvoorziene omstandigheden voordoen. In dergelijke situaties moet worden opgemerkt dat er een direct verband bestaat tussen de afstand tot het thuisland en de verschillende sociale instellingen die ter plaatse gelden. Men zou zich bijvoorbeeld veiliger voelen op een grensfietspad langs de Donau in Oostenrijk, of men zou zich anders voelen als men zich in de Afrikaanse bush in Ivoorkust waagt.
Soorten verzekeringen
- Medische kosten
- Gevaarlijke sporten
- Annuleringskosten
- Rechtsbescherming
- Persoonlijke ongevallenverzekering
- Bagage
- Ongebruikt verlof
- Kosten Huisdieren voor Veterinaire behandeling voor huisdieren
- Bijstand
- Aansprakelijkheid
Bagageverzekering en rechtsbijstandverzekering
De bagageverzekering is het meest afgesloten segment, de bagageverzekering dekt persoonlijke documenten in geval van verlies of diefstal, verkeersongevallen, onopzettelijk persoonlijk letsel, politieEen bagageverzekering dekt persoonlijke documenten in geval van verlies of diefstal, verkeersongevallen, onopzettelijk persoonlijk letsel, contact met de politie, enz.
Bagage kan heel veilig worden verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. Dit geldt voor alle uitrusting, inclusief kleding, toiletartikelen en elektronische apparatuur. Verzekeringsmaatschappijen hebben altijd een nauwkeurige inventaris van de betreffende items.
Persoonlijke ongevallenverzekering
De op één na meest voorkomende verzekering. Zekerheid loont in dit geval, hoewel je deze spullen niet moet oproepen door de duivel op de muur te tekenen. Een voordeel van een reisongevallenverzekering is dat het ook de dekking dupliceert van een levensverzekering of een stand-alone ongevallenverzekering die al is afgesloten. Dit type verzekering garandeert dat je niet zonder inkomen komt te zitten bij een ongeval, dat je een regelmatig pensioen (vergoeding) krijgt bij ernstig letsel en dat de verzekeringsmaatschappij je een eenmalige uitkering doet bij resterende gezondheidsproblemen, die (afhankelijk van het verzekerde bedrag) kan oplopen tot enkele honderdduizenden kronen.