Hoewel ze niet erg populair zijn, bestaan er nog steeds websites. Er zijn veel bedrijven die gratis hosting aanbieden. Iedereen kan een website maken volgens zijn eigen ideeën, waar hij zijn gedachten en werk kan presenteren. Natuurlijk zal het niet het bereik hebben van een sociaal netwerk, maar in veel gevallen blijkt het zeker niet nutteloos te zijn.
Dit heeft echter zijn problemen, vooral voor jongeren. De belangrijkste is dat ze niet weten wat acceptabel is om online te zetten en wat ze voor zichzelf moeten houden. Het internet vergeet niet en zelfs dingen die tien jaar geleden zijn geschreven, kunnen gemakkelijk worden teruggevonden. Je moet dus zeker voorzichtig zijn met wat je hier \’zegt\’.
Allereerst moeten we nadenken over hoe we onszelf willen presenteren. Wordt onze site vooral een blog waar we bijvoorbeeld verschillende soorten ervaringen van onze reizen posten? Wordt het een verslag van onze persoonlijke ervaringen en willen we anderen helpen, bijvoorbeeld mensen die revalideren? Of willen we ons werk laten zien en hopelijk verkopen? Het is zeker beter om niet alles door elkaar te gooien. Kies één richting en houd je daaraan.
Dan zijn er nog onze persoonlijke gegevens. Deze mogen niet openbaar worden gemaakt, vooral niet als ze relatief gemakkelijk te misbruiken zijn. Persoonlijke telefoonnummers zouden bijvoorbeeld ook niet openbaar gemaakt moeten worden. Als we het verkopen, zou het beter zijn om een tweede SIM-kaart, een e-mail of een adres te hebben om contact op te nemen met klanten.
Enkele foto\’s. Zelfs als je een prachtige foto kunt maken van een naakte baby in een bontjas, is het niet gepast om die foto te delen op het internet waar iedereen hem kan downloaden. Ook hier is een zekere mate van voorzichtigheid en geweten vereist. Zo zorgen we ervoor dat de website ons helpt en geen problemen veroorzaakt.